Schol’’ars neix de la voluntat de
portar a la pràctica una metodologia de treball pròpia en un espai d’aprenentatge singular.
Les nostres arrels
Es remunten al conjunt de les pedagogies alternatives, actives i lliures d’inicis del s. XX.
Pedagogies que respecten el ritme d’aprenentatge del mateix infant i l’ensenyança respectuosa; que trenquen la relació unidireccional educador-educant perquè passen a innovar amb metodologies on la relació entre iguals és possible.
“La música i el moviment com a
eines pedagògica-terapèutica.”
La nostra tasca educativa
Atenem
les diferents capacitats d’aprenentatge i formes d’adaptar-se a l’entorn des de diverses disciplines per tal d’acollir les necessitats holístiques de cada individu.
Introduïm
una metodologia pedagògica-terapèutica pròpia per a l'abordatge de les necessitats educatives especials i específiques, on la música i el moviment amplien la nostra caixa d’eines terapèutiques.
Posem èmfasi a
Fem de guia
les qualitats de l’infant/jove i la família, amb el convenciment que dins de cadascú resideixen les capacitats de partida per créixer autèntics, responsables i sans.
les qualitats dels professionals, amb la certesa que l’equilibri i revisió constant a nivell personal i tècnic és imprescindible a l’hora d’acompanyar processos de creixement harmònics i coherents.
en aquells trams del creixement escolar que així ho requereixin; i acompanyem, en altres trams de la vida del nen i la família, el seu creixement personal.
La nostra mirada educativa
és global.
El binomi nen-família és el centre d’atenció de la nostra intervenció.
I, en el trinomi nen-família-psicopedagog recau el pes del nostre treball conscient i actiu.
"Els components formen part d’un tot en la seva interacció."
El nostre objectiu
El nostre objectiu és guiar l’aprenentatge del “saber Ser i Estar” i donar eines i recursos neuropsicopedagògics per a l’abordatge de les necessitats psicoeducatives des d’una mirada sistèmica.
El saber Ser és la capacitat d’estar en contacte amb un mateix de forma conscient. És desconnectar de les limitacions i bloquejos que m’autoimposo per actuar des del potencial propi.
El saber Estar fa referència a la capacitat de conviure i adaptar-se a un entorn: conèixer, comprendre i respectar els límits i les normes que em permeten créixer i aprendre amb salut.
Aquest “saber Estar” és el primer que demanem als infants i joves quan els rebem. Aquell que participa de les activitats d’Schol’ars s’avé a preservar l’atmosfera de tranquil·litat, creativitat, serenor, autoresponsabilitat i cooperació. Tenim la certesa que educar en el saber Estar, descol·loca moltes de les actituds negativistes i bloquejos que s’interposen en l’aprenentatge.
La mirada sistèmica inclou el sistema sencer: la família, l’escola i l’infant/jove.
