Untitled design-13.png

L’espai d’Schol’ars és, per si mateix, part del mètode: convida a la proposta metodològica que s’hi esdevé.

La disposició del mobiliari i la decoració prenen un sentit en la neuroarquitectura.

Metodologia

Atenció global i interdisciplinar

Des de la pedagogia, la psicologia, la neuropediatria.

La riquesa del treball cooperatiu

Compartir el que jo sé i aprendre del que l’altre sap és viure junts una experiència única i intransferible que estimula el creixement acadèmic i personal.

L’atmosfera del lloc es respira

En el respecte de les diferències individuals dins un espai integrador.

 

L’espai

IMG-20200630-WA0071.jpg

Espais oberts, dinàmics i pluridisciplinars

Els nens escullen el lloc on volen estar, el company o grup de companys, i sol·liciten l’atenció del professional segons les seves necessitats. Aquest funcionament és la base de l’aprenentatge cooperatiu.

El treball psicopedagògic permet ser molt dinàmic. En una mateixa sessió, nen i terapeuta naveguen pels diferents espais en funció de les propostes de treball dels qui hi participen.

El treball psicològic i neuropediàtric és individual. A la vegada es procura que hi hagi intercanvi d’experiències i sentiments viscuts entre els assistents.

El treball d’orientació i assessorament a les famílies es fa abans i després de cada sessió.

 
IMG-20200630-WA0073.jpg

L’espai i la seva ecologia

L’espai Schol’ars està pensat per persones del món de l’art i l’educació. En el seu disseny, arquitectes i decoradors, han tingut present aquells elements ambientals bàsics que sumen en el benestar i el rendiment. 

La neuroarquitectura és una disciplina que busca entendre com l’entorn modifica les nostres emocions, pensaments i conductes. 

Està altament provat que el rendiment dels qui l’habiten augmenta de forma exponencial en un ambient que millori les seves capacitats cognitives, capacitat de concentració i disminueix els nivells d’estrès i ansietat.

( Víctor Feingold, Fundador y CEO de Contract Workplaces).

 
 
 
 

Els colors

A les parets hi predominen els tons verds. El color verd convida reduir l’estrès visual i augmentar el confort. Incideix sobre la percepció de l’espai com a un lloc saludable. Només algunes pinzellades de colors trenquen aquesta “pau” visual.

 
 

La llum

S’aprofita el potencial de la llum solar quan és de dia i juga amb les llums indirectes i càlides quan el sol s’amaga. Les parets s’han vestit amb pintures mates i setinades que permeten el joc del reflex de la llum i, amb aquest, creen la màgia de la lluminositat: imperceptible a primer cop d’ull i perceptible directament pel cervell.

 

Els elements arquitectònics

Els angles i les formes emprades també tenen incidència en el cervell humà. S’ha optat per una paret corbada a l'entrada, que dóna sensació d’acolliment, seguretat i comoditat, i  espais rectangulars a la resta de l’edifici.

La distribució dels espais era clau per a portar a la pràctica el nostre projecte. El concepte d’espais oberts convida a mantenir viva i permanentment activa la interacció entre educands i educadors, i entre aquests i les seves famílies.  

Els materials

El mètode Schol’ars no es caracteritza tant per tenir material propi sinó pel concepte RRR: reduir, reciclar i reutilitzar. Aquest mateix concepte es transmet a nivell pedagògic per créixer plegats en responsabilitat ecològica.

Tot el material de joc, mobiliari i altres objectes d’ús, són reciclats i reutilitzats. La força del seu valor intrínsec recau en la història de vida que aquests transpiren.

Hem combinat mobles de disseny industrial amb mobiliari escolar que prové d’aules del segle passat, com per exemple les tradicionals cadires de fusta i metall verd militar ara restaurades i pintades amb colors més vius.